sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Eddie Gluskin - Outlast: Whistleblower

Hello kaikki! Vaihdan takas suomeks. Voin aina selittää mun ulkomaalasille kavereille suurinpiirtein mitä tapahtuu jos ne haluaa tietää jotain mun möngerryksiäni.

Eli nyt olisi vuorossa Eddie Gluskin muutaman vuoden cosplay tauon jälkeen. Sen sijaan et vain piirtelen kuvia Gluskinista (ja niin nörtisti pelaan ja rikon peliä) ni päätin et NYT VIIMEIN PERHANA PITÄÄ COSSAA ennen ku hiukset kasvaa takas. Kyllä. Leikkasin ja aattelin et ny on täydellinen tilaisuus josta pitää ottaa kiinni.

Let's begin

Teen cossia kaverini kanssa koska oon ihan ruosteessa itteni piiskomisesta. Etuna on, että ystäväkin saa multa piiskomista hänen Giffany (Gravity Falls) cossiinsa joka on odottanut tekoa jo vuosia. Win win!

Hahmo näyttää tältä:


En oikein viitsinyt lähteä tekemään cannibal Frankia tai Chris Walkeria sillä noh.. Body type + paidattomuus. Gluskin on silti hyvä husband cossaamiseen vaikkakin on ollut vähän tapana vaan cossailla kaikkia mahdollisia cannibaaleja... Tiir Rumibul, Mike Rockyway köh köh.
Ehkä joskus teen Frankin.. One day..!

Ensimmäinen ongelma: Kynsikkäät. Kyllä. Juuripa ne. Mulla on niitä kotona läjäpäin mutta ei yhtäkään mustaa ilman kuviointia, niinpä tuumailin mistä saisin semmoset. Koska en edes muista enkä aina tiedä miten ajattelutoimintani toimii, päätin että "teenpä ne itse hohoo miten hankalaa se voi olla?". No, ensinnäkin lanka oli ihan vääränlainen tarkoitukseen (löystyvä lanka tai näin mulle sanottiin) ja toisekseen kutominen rikkoo ranteita. Alotin alusta ainakin 2 kertaa ja kolmatta vain ei enää pysty. Ihan sama kuinka kireellä kudoin, sinne jäi niitä jättisilmukoita tai jostain karkas yks. Ennen tätä viimeksi kudoin siis ala-asteella kässäntunneil.


Sai siitä tekemistä tietokoneen putsaamisen ja päivittämisen ajaksi, että pääsis sen jälkeen takas pelaa Overwatchia koska se aina tykkää lagaa.

Tässä on se lanka mitä käytin

Luovuttamisen jälkeen kävelin pilailupuotiin ja löysin 2€ täydelliset mustat viimeiset kynsikkäät. Onnesta soikeana juoksin heti kassalle ostamaan ja yksi ongelma oli siis ratkaistu. Niin ja löysin myöskin täydellisen rusetin H&M:sta. 👌

Ongelma kaksi: Liivit. Sit kans se suurenmoinen laiskuus ja kaavojen teko. Aluksi tehtiin vain joka perjantai koska meillä oli "niin paljon aikaa" kunnes yhtäkkiä iski todellisuuden taju et ei hitto, on enää 2 viikkoa Hypeen. Alko tulemaan vähän kiire päivien kanssa. Sitä ennen alku oli vain sitä, että istuttiin alakerran lattialla ja tuumattiin mistä edes alottais. Jaksetaanko? No jotain pitäis. Sain yhen palan kaavasta tehtyä ja sit juoksin suoraan kahville... Koska ei ollu yhtään keskittymiskykyä... Ei niin yhtään. Ohboi.

Onks sul koskaan et tuijotat kaavoi ja oot sillai "ei hitto ku inhoon tätä jo ny"


Ennen kun leikkasin oikeista kankaista, leikkelin ihanaan mummokukkaiskankaasta testiversion onko liivit hyvän kokoiset. Ompelin ainoastaan olat ja sivut jonka jälkeen totesin "juu on ihan tarpeeks hyvä" ja siirryin oikeisiin kankaisiin.


Tässä ovat kaksi selkäpalaa. Huomaatko kämmin?


Ja tässä kaksi etupalaa. Hmm mikähän mun aivoissa on oikein ollut vikana? Varmaan kahvin puutos must be yes en muuta keksi. Muistan tarkistaneeni ainaki 10 kertaa et menee oikein ja silti meni väärin.


Tässä sitä ollaan tekemässä toista etukappaletta uusiksi. Hienon reffin kanssa missä Gluskin arvostelee kuinka hyvät tissit sul on. Hänen arvionsa mukaan tarvii kirurgisia operaatioita. No, jos jotain positiivista pystyin käyttämään virhekkappaleesta tilkkutäkkipaloja tummalle puolelle.


Tilkkutäkkityötä oikeanpuolimmaiselle kappaleelle

Olista kiinni

Vasemman puolen yksityiskohtia

Ongelma kolme: Vuorikangas! Ei hyvää päivää sen vuorikankaan kanssa. Alotin sen kanssa tappelemisen kunnes sain tarpeekseni ja revin sen riekaleiksi liiveistä ja heitin vihasena lattialle koko rievun. Tätä vois sanoa eräänlaiseksi rage quitiksi. Asiaa ei auttanu se kuinka kaveri yritti neuvoa mut oikeesti kukaan ei tiennyt tai muistanut miten se edes tehdään. Tosin ei mulla ollut kauheasti korviakaan siinä viimeisessä raivonpuuskassa. En tosin vieläkään kadu päätöstä repiä sitä irti. Much worth it.

Jouduin purkaa niin monesti etten edes pysyny laskuissa
 
...En ymmärrä miten tääki kohta ois pitäny ommella

Hihan taikaa vuorikankaan kans

Ongelma neljä: Liivien rypytys. Tai no, oikeastaan tähän keksin oikein hauskanki ratkaisun. En enää muista miksi en vain kokeillut ommella siihen rypytystä muuta kuin vasta liian myöhään, niin vahingossa sain ryppyjä ihan vain silitysraudalla.

Turned out to be a very useful way to make them

Niille jotka haluaa joskus tehdä sen langan kans rypytyksen: Tee ensin rypytys ja vasta sitten ompele suikale peittämään se.


Ongelma viisi: Napit. Ensiksi en löytänyt "the one" nappeja ilman reikiä keskellä, mutta otin kuitenkin ajan loppumisen takia. Olivatpahan oikean väriset kuitenkin, so no big harm. Se mikä oikeasti oli ongelma on NAPINREIKIEN TEKO. Eritoten kun rip meidän vanha ompelukone joka vietiin korjattavaksi muttei koskaan tullut takaisin </3 Niin nyt sit tän toisen kanssa... Sigh. Tuskaa ja kyyneliä kun ei meinannu millään toimia, kunnes raivokkaan käsinompelun jälkeen keksin miten voisin huijata sen koneella helpottaakseen elämää.


Tässä vielä varalta trace over liiveistä jos joku tarvitsee omaan projektiinsa. En löytänyt netistä enää toista jonka joku toinen oli tehnyt.Ongelma kuusi: Housut. Ja tiedän etten tuu ehtii saamaan niitä koskaan valmiiksi ajoissa, joten yritin säästellä viimeiseksi ja tehdä vain sen verran kun ehtii. Positiivista on että löysin lyhyellä ajalla mustat suorat housut mitkä menee myös kenkien päälle. Kääntöpuoli on että ne kerää ihan hirveesti karvoja. RIP.

Oli helppo ratkoa pois

Hauskinta on kun päätin sit kuitenki alottaa housujen tekemistä ennen kauluspaitaa, mutta tekisin sen työpäivän aikaan. Pajan vetäjiä ei kiinnostanu sen kummosemmin teenkö töitä pajalle vai jatkanko cossia, mut kuvittele kuinka monta kertaa joku tuli kysyy "mitäs teet?" ja sit piti selittää mitä on cosplay. Akwardiksi ei tehny sitä kuinka malli piti olla zoomattuna haaroihin ja et mul oli omituine tarve selittää miksi se oli sinne zoomattu.


Tän verran sain tehtyä ja varmaan kuvan nupparit tulee coniin asti nois housuis kii.


Ongelma seitsemän: Kauluspaita. Ensinnäkin tein tätä vikana yönä ennen conia ja alko niinkin hyvin, että eka yritys tein sen väärin päin (toisella puolel on tikit) joten juduin niitä purkaa ja ompelee uusiks. No, sain jossain vaihees kiinni ja siirryin nappeihin joita en tehnyt loppuun asti kun puolet menee housujen sisälle ja ovat muutenkin piilossa. Viimeistelynä oli paidan tikkaaminen.

Tikeistä sen verran, että huomasin Gluskinin hihatikkien olevan horisontaalisesti symmetriset. Oli vaikea saada kuvista selvää, mutta sen sain sitten selvitettyä. En ole vieläkään 100 varma miten olkapäät toimivat, kun kiertävät edestä taakse liivien alle piiloon, mutta selkäkuvissa niitä ei edes näy. Voi olla että jäävät olkasaumoihin kesken. Lisäksi selässä menee suora viiva jatkuen toiselle hihalle. Edessä olevat kainaloista tulevat ovat muotolaskosta.

Töissä väkerretty työkaverin tabletin ja oman läppärin kans mallin kattomiseen

Näistä seuraavista kuvista näytän miten selässä tikit menevät. Itse en huomannut enkä ehtinyt tehdä selässä olevaa alhaalla olevaa tikkiä, mutta se on muutenkin aika huomaamaton. Laitan nämä tähän jos joku haluaa niitä kans pähkäillä. Omassa pikasessa voi olla virheitä.

 Ps. Gluskin glitchit on hauskoi


Silittämässä vuorta kiinni

Purkamassa kaulusta keskellä yötä


Kuvia valmiista asusta tulee seuraavassa postauksessa!
Asu saatiin valmiiks kolmen maissa yöllä ja pääsin vast neljält nukkuu. Sit aikasi aamust vaan coniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti